Descubriendo el Nunca jamás (Peter Pan)


Descobrint el Maimés es una pel·lícula que es va rodar al 2004, la qual narra la història de Peter Pan desde una altra perspectiva. S'explica la història de James Barrie, el autor de Peter Pan. Podem observar des de el moment en que fa obres de teatre per la classe noble d'aquella època, les quals no triumfen; o bé el moment que coneix la familia Lewelyn Davis i comença a interrelacionar-se amb ells fins al punt que gràcies a ells crea l'obra de teatre que el portarà a la fama, l'història de Peter Pan.

Interpretacions de la novel·la (Peter Pan)

INTERPRETACIÓ PSICOLÒGICA: Hi ha manca de lligams afectius, en el que fa a dins de l'illa, molt egocentrisme i gens de sentit de la responsabilitat. En Peter i tots els nens perduts compleixen aquest perfil.
INTERPRETACIÓ MITOLÒGICA: Es un nen de tretze anys, cabell ros castany i ulls verds. Es valent, orgullós i fantasiós. Es un mite ja que és diu que es l'unic nen del mon que no es farà mai adult. L'autor crea el mite a la novel·la des de el primer capítol.
INTERPRETACIÓ FILOSÒFICA: Coincideix amb la de Nietzsche, Peter coincideix amb el perfil de superhome ja que accepta la voluntat de poder, es un nen legislador, ell crea les seves propies normes, morals i de tot tipus, ademés es un home vital, estima viure i aquest mon. Quan pren uns decisició realment la vol prendre i no s'arrepenteix dels seus actes.

PETER PAN


Peter Pan és el protagonista de la novel·la sense dubte. És un nen amb la característica que mai arribarà a crèixer. Es diu que quan era petit, un nadó, els seus pares no el van voler i li van tancar la porta de casa. Així es com Peter Pan va evitar crear mai més vincles afectius amb ningú. No volia patir més. El seu unic objectiu es ser aventurer i estar constantment divertint-se amb tot i amb tothom. És el capità dels nens perduts de l'illa del maimés, ell els ensenya a no necessitar una mare, a ser autosuficients i feliços. Un dels seus hobbis es anar al mon terrenal, acompanyat de la seva amiga fada, Campaneta, a escoltar desde una finestra els contes que les mares expliquen als seus fills abans d'anar a dormir, per després explicar-los als seus amics de l'illa del maimés.

CAMPANETA (Peter Pan)


Les fades hi tenen un paper dins la novel·la de Peter Pan, en especial una fada anomenada Campaneta. Es la lleial amiga d'en Peter. é l'unic personatge de l'obra que no pot tenir dos caràcters a la vegada, suposo que serà degut a la seva longitud, es una fada molt petiteta que segurament no podrà utilitzar dos caràcters a la vegada perque no li caben al seu cos..., en fi que pot arribar a ser molt malcriada i vengativa, i altres vegades ben servicial i amable. Realment em recorda molt al caràcter d'algunes dones quan estàn enamorades, tenen molts canvis d'humor. Això em dona a deduïr que Campaneta deu estar enamorada de Peter Pan.

Quan era petita sabia que les fades no suaven com nosaltres, els humans, que ho feien d'una altra manera, treien pols dorat del seu cos. Barrie utilitza aquest mite dient que el pols que surt de les fades te la funció d'ajudar a volar les coses i les persones.

Campaneta te una cosa que benbé la pot arribar a perjudicar, la seva vida no està a les seves mans, és a dir, que qualsevol persona del món que digui "No crec amb les fades" li pot fer apagar la seva llum i matar-la. A en Peter li agraden molt les fades, així que he pensat que una de les raons per les que vola al mon terrenal a buscar nens és per portar-los al mon del Maimés i fer-los creure en les fades i la imaginació, per evitar més morts de fades.

En Peter Pan és un símbol ja que treballa per mantenir la imaginació, la infància.