El país del "Nunca jamás" (Peter pan)


És una illa imaginària habitada per nens perduts liderats pel personatge infantil Peter Pan. Aquesta població també conte pirates com el Capità Garfi i salvatges indis. Altres tipos de personatges com la fada Campaneta i el Cocodril que es va enportar la ma del Capità Garfi, també habiten a l'illa. Una illa on el temps no avança i les aventures predominen per qualsevol racó. Hi ha una llegenda que diu que per arribar en aquesta illa has de girar la segona estrella a la dreta i volar fins a l'alba.
A l'obra, l'illa es descrita de la següent manera: "Es una illa amb espectaculars pinzellades de color aqui i alla, amb arrecifes de coral i embarcacions d'aspecte veloç en l'alta mar, amb salvatges i cobes solitaries i gnomos que en la seva majoria son sastres, tabernes per les que corre un riu, prínceps amb sis germans grans, una txavola que es descompon ràpidament i una senyora molt baixeta i vella amb el nas ganxut..."

J. M. Barrie (Peter pan)


El senyor James Matthew Barrie va nèixer al 1860 i va morir al 1937. Era fill d'una familia adinerada britànica. Quan ell tenia sis anys el seu germà va morir i això va fer que la seva mare entrés en una depressió eterna i mai fes cas de James. Per tant, James va sofir una malaltia anomenada "enanismo psicogénico", en la qual va deixar de crèixer i mai va passar la pubertat. Es va fer adult sense medir més de 1,47m.
Es va fer famós amb l'obra teatral Peter Pan, basada en els seus amics, els nens Llewellyn-Davies. Eren els nens d'una familia que va conèixer l'autor en uns jardins de Londres, amb la qual va fer una gran amistat. Aquests nens un dia es van quedar orfes, i James va decidir quedar-se'ls.


NORMES DELS PIRATES (illa del tresor)

Com tota societat, els pirates tenien les seves lleis, pero no eren lleis escrites. Era, més aviat, un acord general al que tots es sotmetien per protegir la seva llibertat individual, estaben lligats únicament per la consciència de la seva germanó. No hi havia ni jutjes ni tribunals, únicament una assemblea formada pels més vells pirates de mar. Les principals normes eren quatre:

- Es prohinia tot perjudici de patria o religió.

- Quedaba prohibida la propietat individual. Això es referia a la propietat de terra en la illa.

- Les qüestions personals es resolien individualement. No s'obligaba a ningú a partir cap una expedició pirata. Es podia abandonar la pirateria en qualsevol moment.

- No s'admitien dones blanques lliures a l'illa, per evitar baralles, discusions i odis. Només podien viure a l'illa dones negres i esclaves.

PIRATES CONEGUTS (illa del tresor)



JOHN ROBERTS era alt i vestia elegantment. La seva carrera va durar quatre anys i va acabar amb una balada que va rebre d'un soldat anglès el 10 de febrer de 1722. La seva tripulació va tirar el seu cos al mar abans que caigues en mans dels anglesos.



HENRY MORGAN nascut en una familia de tradició militar, va assaltar moltes illes i finalment el van detenir a Londres l'agost de 1672, encara que no va ser jutjat. Dos anys més tard se'n va anar a Jamaica on va viure els seus últims anys.



JEAN DAVID NAU, conegut també com l'Olonnois, als 20 anys va viatjar al Carib com treballador forsós, va ser bucaner a la Española i finalment filibuster a la Hermandad de la Costa. Era molt cruel amb els pressoners, va atacar Gibraltar matant a molts ciutadans. Va morir atacat pels caníbals.





EDWARD TEACH conegut com El Barbanegra, va ser el més famós dels pirates, portaba una gran barba negra adornada amb cintes, també tractaba als seus pressoners salvatgement. La seva activitat només va durar dos anys. L'any 1718 el governador de Virginia va oferir una recompensa pel seu cos, viu o mort. Maynard li va tallar el coll, el va lligar al seu vaixell i d'aquesta manera el va portar a canvi de la recompensa.

LES FIGURES PATERNALS (illa del tresor)

El jove Jim Hawkins, en els primers capítols, perd al seu pare degut a una malaltia molt greu. Més endavant te que deixar a la seva mare per endinsar-se en l'aventura de la búsqueda del tresor. Per tant, es queda orfe. Ell sol te que afrontar tot el que li vingui per endavant, haurà de prendre decisions sota el seu critèri i viure experiències, on la por no l'abandonarà mai, totalment sol. Aqui podem detectar, que el autor de la novel·la, vol enviar un missatge als lectors, "el pas per deixar la infantesa i començar un camí cap a la maduresa, implica deixar tot el que et protegia en l'infància, patir por, experimentar situacions diferents, conèixer personatges de múltiples característiques, prendre decisions i afrontar-ho de forma autònoma).
En la seva aventura estableix una relació amb John Silver, un pirata dolent, el qual l'ensenya com és la figura d'un pirata, i l'ajuda a entendre que sovint per arribar a determinats objectius de la vida, un s'ha de comportar com un pirata de devò, deixant la por a un costat i anar sempre amb seguretat. Jim al final de la novel·la acaba perdent un "segon" pare, el qual l'ha guiat d'alguna manera a com emprendre la vida.

LES ILLES (illa del tresor)


L'illa del tresor són unes illes situades a l'extrem oest del Carib, al sud de Florida. Però hi ha estudis que pensen que Stevenson es referia a l'illa Tortuga, refugi de pirates al nord-est de l'illa Hispaniola.

EL BUSCAT MAPA (illa del tesor)

S'hi observa:


- La latitud.

- La longitud.

- Els sondeigs.

- Noms de les montanyes.

- Les badies.

- Les caletes.

L'illa te forma de dragó, conté dos ports amb terres al voltant i una muntanya al centre assenyalada amb el nom de la Ullera.

Destaquen tres creus amb vermell, dues a la part Nord i una al Sud-oest de l'illa, en les quals hi ha la part més important del tresor.

Robert Louis Stevenson (illa del tresor)

És autor d'algunes de les històries fantàstiques i d'aventures més populars, com L'illa del tresor i l'Estrany cas del Dr.Jekyll i Mr.Hyde. Va ser molt conegut en el seu temps i algunes de les seves obres han esdevingut clàssiques.
Provinent d’una família burgesa, Stevenson va passar una infància feliç i despreocupada. Fins l'esdat de 8 anys va ser completament analfabet ja que no va anar a cap escola. Més endavant va estudiar l'Engenieria Nàutica, ho va abandonar; després va practicar d'advocat i també ho va abandonar ja que es va adonar que la seva vocació era l'estudi de la Llengua.
Va morir d'un atac cerebral. Un any abans, va relatar en una carta: "Durant catorze anys no he conegut un sol dia efectiu de salut. He escrit amb hemorràgies, he escrit malalt, entre raneres de tos, he escrit amb el cap donant tombs". El seu cos va ser enterrat a la mateixa illa d'Upolu, al mont Vaea.
Davant l'aparició de la novel·la naturalista o psicològica, Stevenson va reivindicar el relat clàssic d'aventures, en el qual el caràcter dels personatges es dibuixa en l'acció. El seu estil elegant i sobri i la naturalesa dels seus relats i les seves descripcions va influir en escriptors del segle XX com Jorge Luis Borges.
També és coneguda la seva afició a l'alcohol, fet que li va implicar diversos problemes de salut.

Vaixell Hispanolia (illa del tesor)


Mitjançant una carta el cavaller Trelawney li explica al doctor Livesey que ha comprat un vaixell, per poder viatjar a l'illa còmodament, gràcies a un antic amic seu anomenat Blandy; el vaixell rep el nom de la Hispaniola.
Hispaniola és una illa del grup de les Grans Antilles, al mar Carib, situada al sud-est de Cuba i a l'oest de Puerto Rico. És la segona illa més gran de les Antilles i del mar Carib, després de Cuba, amb una superficie de 76.480 km², una longitud de 650 km i una amplada màxima de 241 km. Des de fa 150 anys és anomenada Santo Domingo i també Haití.

Personatges importants (illa del tesor)

Jim Hawkins: el personatge principal i el principal narrador. És un noi treballador i intel.ligent que viu a la posada Admiral Benhow, la qual regenten els seus pares. La sort el portarà a viure una fantàstica aventura a bord d’un vaixell anomenat la Hispaniola i a trobar un tresor.
Long John Silver: pirata amb una cama de fusta i lloro a l’espatlla, el seu únic interès són els diners. És astut i afable, però temut fins i tot pel mateix Flint, ell és qui ha organitzat l’expedició i el cop per apoderar-se del tresor i el vaixell. Les presses de la resta de pirates i l’actuació d’en Jim, a qui agafa estima, trastoquen els plans. Al final, s’escapa amb una petita part del tresor.
Doctor David Livesey: metge i amic de Trelawney que viatja en aquesta aventura i també narra la història. És ell qui enrola Jim en l'aventura i qui ordirà el pla per enganyar Silver.
Alcalde John Trelawney: un hàbil tirador, és una persona ingénua i lloga el vaixell i la tripulació. S’emporta tres criats (Joyce, Hunter i Redruth)
Capità Alexander Smollet: l’obstinat capità de la Hispaniola.
Billy Bones: un antic company del capità Flint i posseïdor del mapa del tresor.