Topo

Es una animal solitari i subterrani, normalment només abandona el seu niu quan s'ha d'alimentar, beure o quan els més petits abandonen el niu per començar una nova vida.
Està actiu les 24 hores del dia, combinant descans i activitat. La seva visió és quasibé nula, i l'olfacte i l'oïda son molt pobres, per tant la força dels seus sentits es troba en el tacte, concretament en el seu pelatge que el permet localitzar presses a un metre de distància.

Rata d'aigua

Els ratolins d'aigua poden nadar i saltar per l'aigua, sempre se'ls troba a prop de l'aigua, amb freqüència a prop dels rius. Utilitzen nius subterrànis durant tot l'any. Els mascles son més grans que les femelles.

Nutria

Animal lligat totalment al medi aquàtic. Atrapa peixos la major part del temps bucejant, però se'ls menja a fora de l'aigua. Te una llarga cua, que es va fent més estreta cap a la punta, la qual li dona velocitat a l'hora de perseguir peixos.

Tejón

Es un animal carnívol de tamany mig, pot arribar a pesar uns 15 kg.
Les cames les te molt petites però fortes, el morro es gran, mòbil i musculos per poder excabar millor. Els seus ulls estan adaptats a la foscor i la visió nocturna.

Kenneth Grahame

(1859-1932), és de la cuna dels grans escriptors anglesos. Va voler estudiar a Oxford, pero els seus pares no podien pagar-ho. Aixi que es va buscar feina, va treballar en un banc fins arribar a fer-se'n director. En el seu temps lliure escribia petites peces de ficció. També va escriure articles als diaris. Grahame va començar a escriure El viento en los sauces d'una forma molt peculiar, al principi amb forma de cartes al seu fill fins arribar a recopilar-ho i crear-ne un llibre el qual va ser publicat i el va permetre retirar-se del banc.

Imatges del conte






  • EL RIU
  • LA GRANOTA
  • PASSEIG AMB BARCA
  • MOMENT CASOLÀ
  • GRANS MENJARS

Opinió personal

Els animals del conte viuen en una arcadia tranquila on tots els habitans son animals molt humans, pensen, senten, actuen i interactuen com els éssers humans. Conviuen sota el respecte i la tranquilitat. Més lluny d'aquesta arcadia (una espècia de Mai més), hi ha un lloc tenebros, i perillos que tots coneixen com el bosc salvatge; i encara més enllà hi ha el ample món dels humans.
Encara que al llibre enfoquen la Granota com un personatge egoïsta i perturbador, jo l'he vist com el animal més viu de tota l'Arcadia. El Tejón, el Topo, la Nutria i la Rata ocupen un paper molt conservador, seguin sempre unes regles, molt casolans i prudents. En canvi la Granota vol anar més enllà, veure mon ja sigui amb barca, carreta o cotxe TÚ, TÚ!!!. Ell dóna vida a l'obra, provoca aventures, discusions, alteracions dins aquest mon sovint aborrit.

Clases socials

La descripció de cada personatge i de tot el que envolta a cada un d'ells deixa veure que no ocupen les mateixes clases socials. Així es, fins i tot els animals pateixen la divisió de clases...! M'explicaré, la Granota amb el seu gust insaciable per probar coses noves (carros, barques, cotxes...), sense pensar en el preu que li suposi, tan econòmic, de salut o d'amistats, el fet de tenir la casa més gran de tot el regne animal ens deixa veure que pertany a la clase alta de la societat; la rata i el Tejón son de la clase mitja, tenen de tot però no en abundància; i el Topo és de la clase baixa, te problemes per aconseguir menjar i la seva casa es petiteta.

Amistat

Aquest conte està carregat de valors, però el que predomina per excelència és el de l'amistat. En els personatges com el Topo i el Ratolí, es pot observar la necessitat de les persones o "animals" de sentir-se acompanyats, de com es preocupen i s'ajuden els veritables amics entre ells. El Topo, fins i tot, es capaç d'abandonar la seva llar per quedar-se amb el Ratolí i no deixar-lo sol. Fins i tot, la Granota, ella que es tan antisocial, que no li agrada estar amb gent, fa un esforç sortint de casa per anar a la de la Granota i instal·lar-se durant un temps ja que sap que la Granota el necessita.
Per tant, l'amistat en aquest llibre hi te un gran paper.