Les mares i els vincles afectius (Peter Pan)

En aquesta obra, els adults son pintats com a monstres insensibles. Es fa esment del pare de Wendy com un home calculador preocupat, únicament, pels diners i el que pensarán els veïns d'ell i la seva família. Els pares de Peter, cruel parella que va tancar la finestra a Peter quan va marxar per no deixar-lo tornar a entrar i van substituir, amb despreocupació, en Peter per un altre fill.
Però també hi ha una altra cara de la moneda en tot això, les mares. Lèstimació de les mares cap als seus fills, la seva preocupació i patiment quan ells no hi són. També hi han fragments de l'obra que deixen veure tot això:
- "Mireu - va dir Garfi contestant a la pregunta de Smee - això es una mare. Quina lliçó! El niu deu haver caigut a l'aigua, pero abandonaria la mare els ous? No."
- "Era l'ocell del Maimés, que feia esforssos sobrenaturals per arribar fins a Peter en el seu niu. Havia vingut a salvar-lo, a donar-li el seu niu"

Els nens perduts, en especial Peter Pan tenen molt odi als adults i eviten qualsevol vincle amb ells.
- " Sabien que un pot arreglarse-les molt be sense una mare i que només son les mares les que pensen que no és aixi"
- "Al Maimés cada cop que un respira, mor un adult i Peter els estava matant en venjança el més depressa possible"
Quan en Peter els diu als nens del Maimés que no els acompanyarà a quedar-se al mon real, a ells els importa ben poc, perquè davant una novetat estan disposats a deixar qualsevol cosa, amb això es demostra la manca de vincles dels nens perduts.

El temps (Peter Pan)

Hi ha dos tipus de temps en la obra de James Barrie, el temps de l'illa del Maimés i el temps en el número 14 del món real.
El temps del número 14, la casa de Wendy, és el que tots coneixem, el que podem veure en qualsevol rellotge el qual ens indica si estem al matí, al migdia, a la tarde o bé a la nit, d'aquesta manera ens és ben fàcil saber en quin dia de la setmana estem, i en quin dia de l'any.
El temps en l'illa del Maimés es molt diferent. Allí el temps no passa i l'únic que calculen, d'una història a l'altra, son les llunes i els sols que han passat desde ella. Hi han elements en el conte que indiquen o fant esment al temps, i son els següents:
"Com passa el temps en el Maimés, on es calcula per llunes i sols i sempre n'hi han molts més que en el mon real."
També es parla del passat: "...les preguntes estaven totes escrites amb passat, de quin color eren els ulls de la mare, etc..."
O bé: "La manera d'averiguar l'hora en la illa era trobant al cocodril i llavors quedar-se a prop d'ell fins que el rellotge dongués l'hora" "Michael li va mostrar el lloc on habia matat a un i despres els va portar a la cambra d'en Garfi i va senyalar el seu rellotge, que estava penjat d'un clau. Marcava "la una i mitja!""
Doncs aquests son els dos únics rellotges de l'illa del Maimés.
També podem comprobar, la certessa de no passar el temps o passar més lent en l'illa del Maimés, en l'últim capítol on Wendy ja s'ha fet gran i te una filla. Quan apareix Peter per la finestra, fet encara un nen, s'acaba emportant a Jane, la filla de Wendy. Quan Jane ja s'ha fet gran i te una filla que es diu Margaret, Peter torna a la finestra de l'habitació fet un nen i s'acaba emportant a Margaret al Maimés. I d'aquesta manera de generació en generació van fent de mares d'en Peter, el gran transgressor del temps.

Estatua (Peter Pan)


Peter Pan ha aconseguit ser tot un mite, i dels mites se'n sol fer estatues per recordar-los sempre, doncs ell no seria menys!

Aixi es, hi ha una estàtua de'n Peter Pan als jardins de Kensington de Londres. El mateix James Barrie la va demanar i l'escultor George Frampton la va fer l'any 1912

Un petó o un Didal (Peter Pan)



Un dels símbols més característics d'aquesta història, és el petó. Peter Pan no conèix el que és un petó, i es pensa que donar un petó amb algu es proporcionar un didal. Hi ha un moment en que wendy demana a Peter si pot donar-li un petó i ell para la ma, esperant un peto (no sap el que es), ella per no ofendre'l li regala un didal. Un dia Wendy necessita un peto de peter i li demana si pot donar-li un didal, i ella li fa un peto, Aixi que per Peter un didal es un peto, i un peto es un didal.