Robert Louis Stevenson (illa del tresor)

És autor d'algunes de les històries fantàstiques i d'aventures més populars, com L'illa del tresor i l'Estrany cas del Dr.Jekyll i Mr.Hyde. Va ser molt conegut en el seu temps i algunes de les seves obres han esdevingut clàssiques.
Provinent d’una família burgesa, Stevenson va passar una infància feliç i despreocupada. Fins l'esdat de 8 anys va ser completament analfabet ja que no va anar a cap escola. Més endavant va estudiar l'Engenieria Nàutica, ho va abandonar; després va practicar d'advocat i també ho va abandonar ja que es va adonar que la seva vocació era l'estudi de la Llengua.
Va morir d'un atac cerebral. Un any abans, va relatar en una carta: "Durant catorze anys no he conegut un sol dia efectiu de salut. He escrit amb hemorràgies, he escrit malalt, entre raneres de tos, he escrit amb el cap donant tombs". El seu cos va ser enterrat a la mateixa illa d'Upolu, al mont Vaea.
Davant l'aparició de la novel·la naturalista o psicològica, Stevenson va reivindicar el relat clàssic d'aventures, en el qual el caràcter dels personatges es dibuixa en l'acció. El seu estil elegant i sobri i la naturalesa dels seus relats i les seves descripcions va influir en escriptors del segle XX com Jorge Luis Borges.
També és coneguda la seva afició a l'alcohol, fet que li va implicar diversos problemes de salut.