- TÍTOL: Alícia en el país de les meravelles
- AUTOR: Lewis Carroll
- EDITORIAL: La butxaca
- TRADUCTOR: Salvador Oliva Llinàs
- NUMERO DE PÀGINES: 144
Alícia en el pais de les meravelles
Publicat per Laia Mur a 23:33
Personatges que aparèixen a la jungla
TABAQUI: Pertany com tots els seus congèneres de l'Àsia meridional i oriental, a la família, encara força estesa, dels xacals daurats. Entre els mamífers, és el tipus d'animal que s'alimenta de carronya més astut i ben adaptat.
SHERE KHAN: Es un tigre que pertany a la raça dels tigres reials o de Bengala, que tant poden viure en aiguamolls com en contraforts muntanyosos. És la mena de tigre que més abunda als circs, on se'l pot veure saltant per un cércol envoltat de flames. El tigre no només s'acosta a l'aigua quan té set; a diferència de quasi tots els felins, li agrada molt nedar.
BAGHEERA: És una pantera melànica, és a dir, de color negre. Té la pell, tanmateix, amb les taques característiques, que apareixen en filigrana sota una certa claror. Dins la mateixa família pot haver-hi un cadell amb la pell normal (tacada) i un altre amb magnífiques aigües fosques (pelatge negre).
BALOO: L'ós morrut és l'espècie ursina més pacífica, tot i que és un perill per als sembrats, ja que sol remenar la terra per treure'n l'aliment. Els pagesos arriben a posar-li trampes, o fins i tot a matar-lo, en represàlies.
SIMIS: El simi gris és un animal sagrat a l'Índia. Se'l considera com la reencarnació d'Hanuman, el déu simi que te el do de curar. Els simis grisos, igual que els macacos, es troben pertot arreu: als pobles, als camps, als temples. A l'Índia existeixen diferents espècies de macacos. A la jungla els macacos viuen amb bandades, als arbres, que animen amb la seva cridòria simiesca, ben a prop, de vegades, de cocodrils a l'aguait, de serps pitons abraçadores...
RANN: La família dels voltors és d'allò més variada, sobretot a l'India. Alguns exemplars arriben a fer niu a la mateixa cornisa de grans hotels de les ciutats. I als pobles no dubten pas d'escorcollar els munts d'escombreries per treure'n alguna cosa comestible que els vingui de gust. Amb un ull finíssim per detectar de l'aire estant o de molt lluny les despulles d'animals, el poble dels voltors fa acte de presència en qualsevol moment. A l'Índia se'ls pot veure pertot arreu, i per això s'assembla al poble dels simis. Rann és en veritat un esparver, ocell de presa que s'alimenta d'animals morts, i busca les fogueres de rostoll per trobar insectes i cadàvers de bestioles.
KAA:Gràcies al color de la seva pell, la serp pitó pot comuflar-se i confondre's amb el paisatge on es troba. Té una força tan extraordinària, que és capaç de paralitzar preses molt grosses només amb la potència muscular, sense que li calgui injectar-los verí. Asfixia la presa enrotllant-se al seu voltant fins que la mata.
Publicat per Laia Mur a 22:43
Rudyard Kipling
Publicat per Laia Mur a 22:32
Mowgli
Publicat per Laia Mur a 22:25
El llibre de la jungla
- AUTOR: Rudyard Kipling
- EDITORIAL: Cruïlla
- TRADUCTOR: Josep Sampere i Martí
- IL·LUSTRADOR: Christian Broutin
- NÚMERO DE PÀGINES: 210
Publicat per Laia Mur a 21:07
Exàmen "El viento en los sauces"
1.- Transcriu tres descripcions diferents del riu. Fes constar la página
Una de les descripcions del riu es la que veu el Topo, una visió virginal, nova, per tant emocionant i plena de sensacions diferents. Es troba a la pàgina 22 i diu així: “aquel animal brillante, sinuoso y corpulento que corría persiguiendo... Todo eran temblores y sacudidas, brillos murmullos y barboteos.
Una altra descripció del riu es la del Ratolí, es una descripció amb més coneixement ja que el Ratolí viu a la vora del riu i per ell li es molt familiar, sap perfectament com és un riu. Ho podem veure a la pàgina 29, i diu: “ para mí es un hermano y una hermana, y tías, y compañía, y comida y bebida, y limpieza. Es mi mundo, y no quiero ningun otro. ¡Senyor!¡Lo bien que nos lo hemos pasado juntos! Siempre es muy divertido y emocionante”.
Una altra descripció important d’una part del riu és la de la illa de Pan, on només hi poden accedir els elegits. En aquella part del riu hi ha una pressa i la descripció del llibre diu així: “Con un amplio semicirculo de espuma, destellos brillantes y paredes luminosas de agua verde, la gran presa cerraba el remanso de orilla a orilla, agitaba su tranquila superfície con rápidos remolinos y jirones de espuma flotante, y ahogaba todos los demás ruidos con su estruendo solemne y sosegador.
2.-Justifica en 5 ratlles per que aquest llibre porta per titol: “El viento en los sauces”.
El viento en los sauces es refereix al capítol El flautista en el umbral del alba. En Topo i el Ratón de Agua estan en el riu dins una barca buscant un nen perdut, navegant veuen marxar el sol i aparèixer la lluna, i de repent una llum il·lumina el riu, però no és el sol ja que acaba de marxar, es una llum acompanyada d’un brisa que desprèn música celestial la qual els fa entrar en unes aigües turbulentes fins que aquestes es paren i deixa entrar la barca en un lloc que abans no coneixien, una illa plena de bellesa on algú amic i poderós els ensenya el nen perdut. En Topo i el Ratón de Agua extasiats per tot el que veuen i senten de sobte son envoltats per una brisa amb musica que els fa oblidar tot el que acaben de viure, per deixar-los en la monotonia i despreocupada vida que vivien abans d’entrar a l’illa dels salses.
Aquesta música acompanyada d’una brisa que els immersa a l’illa dels salses és El viento en los sauces.
3.- Quina relació hi ha entre el capitol “El flautista en el umbral del alba” i el primer album del grup Pink Floyd
Un dels títols dels seus capítols, concretament el de “El flautista a las puertas del alba” va ser homenatjat pel grup de música Pink Floys en el seu disc debut titulat en anglès “The Piper at the Gates of Dawn”. El va titular així perquè va ser un llibre de capçalera del líder del grup Syd Barrett.
4.- Transcriu dues situacions en que els personatges mengen. Fes un comentari sobre el que mengen i la funció que te en el llibre.
Quan tanquen a la Granota a la presó, fa amistat amb la filla del guàrdia de la presói aquesta li porta menjar: “traía una bandeja con una taza de té humeante y un plato lleno de tostadas con mantequilla recién hechas, bien gruesas y doraditas por ambos lados, con la mantequilla chorreando por los agujeros del pan en grandes gotas doradas..” O bé quan els quatre amics abans d’assaltar la casa ocupada de la Granota agafen forces menjant: “Fue una comida sencilla pero sustanciosa: alubias con tocino y pastel de macarrones”.
La funció que desenvolupa el menjar en aquest llibre és la de renovar forces, quan els protagonistes estan molt cansats a causa d’una llarga excursió o bé quan saben que l’han d’empendre, utilitzen el menjar per agafar forces i energia. També fa la funció de reunió, els amics solters es reuneixen amb l’excusa de menjar.
5. Tria una de les imatges que hi ha a continuació i busca en el llibre els paragrafs que “il·lustren” la imatge.
“Pero el Topo no le escuchaba ya. Absorto en la nueva vida en la que se estaba internando, embriagado con los destellos, las ondas, los olores y los sonidos y la luz del sol, dejaba arrastrar una pata por el agua mientras soñaba despierto largos sueños. El Ratón de Agua, que tenía buen corazón, siguió remando acompasadamente y evitó molestarle.”
Publicat per Laia Mur a 23:37
Topo
Es una animal solitari i subterrani, normalment només abandona el seu niu quan s'ha d'alimentar, beure o quan els més petits abandonen el niu per començar una nova vida.
Està actiu les 24 hores del dia, combinant descans i activitat. La seva visió és quasibé nula, i l'olfacte i l'oïda son molt pobres, per tant la força dels seus sentits es troba en el tacte, concretament en el seu pelatge que el permet localitzar presses a un metre de distància.
Publicat per Laia Mur a 12:15
Rata d'aigua
Els ratolins d'aigua poden nadar i saltar per l'aigua, sempre se'ls troba a prop de l'aigua, amb freqüència a prop dels rius. Utilitzen nius subterrànis durant tot l'any. Els mascles son més grans que les femelles.
Publicat per Laia Mur a 12:06
Nutria
Animal lligat totalment al medi aquàtic. Atrapa peixos la major part del temps bucejant, però se'ls menja a fora de l'aigua. Te una llarga cua, que es va fent més estreta cap a la punta, la qual li dona velocitat a l'hora de perseguir peixos.
Publicat per Laia Mur a 12:00
Tejón
Es un animal carnívol de tamany mig, pot arribar a pesar uns 15 kg.
Les cames les te molt petites però fortes, el morro es gran, mòbil i musculos per poder excabar millor. Els seus ulls estan adaptats a la foscor i la visió nocturna.
Publicat per Laia Mur a 11:50
Kenneth Grahame
(1859-1932), és de la cuna dels grans escriptors anglesos. Va voler estudiar a Oxford, pero els seus pares no podien pagar-ho. Aixi que es va buscar feina, va treballar en un banc fins arribar a fer-se'n director. En el seu temps lliure escribia petites peces de ficció. També va escriure articles als diaris. Grahame va començar a escriure El viento en los sauces d'una forma molt peculiar, al principi amb forma de cartes al seu fill fins arribar a recopilar-ho i crear-ne un llibre el qual va ser publicat i el va permetre retirar-se del banc.
Publicat per Laia Mur a 22:59
Opinió personal
Els animals del conte viuen en una arcadia tranquila on tots els habitans son animals molt humans, pensen, senten, actuen i interactuen com els éssers humans. Conviuen sota el respecte i la tranquilitat. Més lluny d'aquesta arcadia (una espècia de Mai més), hi ha un lloc tenebros, i perillos que tots coneixen com el bosc salvatge; i encara més enllà hi ha el ample món dels humans.
Encara que al llibre enfoquen la Granota com un personatge egoïsta i perturbador, jo l'he vist com el animal més viu de tota l'Arcadia. El Tejón, el Topo, la Nutria i la Rata ocupen un paper molt conservador, seguin sempre unes regles, molt casolans i prudents. En canvi la Granota vol anar més enllà, veure mon ja sigui amb barca, carreta o cotxe TÚ, TÚ!!!. Ell dóna vida a l'obra, provoca aventures, discusions, alteracions dins aquest mon sovint aborrit.
Publicat per Laia Mur a 22:32
Clases socials
La descripció de cada personatge i de tot el que envolta a cada un d'ells deixa veure que no ocupen les mateixes clases socials. Així es, fins i tot els animals pateixen la divisió de clases...! M'explicaré, la Granota amb el seu gust insaciable per probar coses noves (carros, barques, cotxes...), sense pensar en el preu que li suposi, tan econòmic, de salut o d'amistats, el fet de tenir la casa més gran de tot el regne animal ens deixa veure que pertany a la clase alta de la societat; la rata i el Tejón son de la clase mitja, tenen de tot però no en abundància; i el Topo és de la clase baixa, te problemes per aconseguir menjar i la seva casa es petiteta.
Publicat per Laia Mur a 19:18
Amistat
Aquest conte està carregat de valors, però el que predomina per excelència és el de l'amistat. En els personatges com el Topo i el Ratolí, es pot observar la necessitat de les persones o "animals" de sentir-se acompanyats, de com es preocupen i s'ajuden els veritables amics entre ells. El Topo, fins i tot, es capaç d'abandonar la seva llar per quedar-se amb el Ratolí i no deixar-lo sol. Fins i tot, la Granota, ella que es tan antisocial, que no li agrada estar amb gent, fa un esforç sortint de casa per anar a la de la Granota i instal·lar-se durant un temps ja que sap que la Granota el necessita.
Per tant, l'amistat en aquest llibre hi te un gran paper.
Publicat per Laia Mur a 19:10
El viento en los sauces
- Títol: El viento en los sauces
- Autor: Kenneth Grahame
- Editorial: Valdemar
- Traducció: Juan Antonio Santos
- Il·lustració: Ernest H. Shepard & Arthur Rackham
- Número de pàgines: 313
Publicat per Laia Mur a 18:35
El màgic d'oz
- Títol: El màgic d'Oz
- Autor: L. Frank Baum
- Editorial: La Galera
- Traducció: Ramon Folch i Camarasa
- Il·lustració: Ignasi Blanch
- Número de pàgines: 213
Publicat per Laia Mur a 18:31
Peter Pan
- Títol: Peter Pan
- Autor: J. M. Barrie
- Editorial: Biblioteca juvenil Alianza editorial
- Traductor: Nazaret de Terán Bleiberg
- Il·lustració: F. D. Bedford
- Número de pàgines: 190
Publicat per Laia Mur a 18:25
L'Illa del tresor
- Títol: L'illa del tresor
- Autor: R. L. Stevenson
- Editorial: La galera
- Traducció: Josep Vallverdú
- Número de pàgines: 273
Publicat per Laia Mur a 18:18
EXÀMEN (Màgic d'Oz)
1. S'ha d'educar sobre les relacions enlloc de fer-ho sobre objectes aïllats? Com justifica això el llibre?
En el llibre el valor que hi predomina és el de l'amistat. Dorothy, quan comença la seva aventura al país d'Oz aconsegueix fer tres amistats molt importants per poder tirar endavant amb l'aventura. Aquestes amistats son l’ Espantaocells, l'home de llauna i el Lleó.
Els tres tenen una característica que tots els humans tenim, sempre tenim algun defecte que ens preocupa. L’ espantaocells no te cervell, l'home de llauna no te cor i el Lleó és molt poruc. Doncs tots aquests defectes, entre ells no son importants.
Els quatre lluiten per un objectiu comú, arribar al país d'Oz, i en el camí aconsegueixen establir una relació d'amistat tan gran, que l’un ajuda sempre a l'altre per poder tirar endavant. I d'aquesta manera arriben a conèixer el valor de cultivar les amistats ajudant-les en el que els faci falta, inclús si això implica el retràs de l'objectiu final personal, perquè tard o d'hora ell t'acabarà ajudant a tu també.
I deixant de banda el fet que un no tingui cor, un no tingui cervell i l'altre no sigui valent, ajudant-se i donant-se forces entre tots, aconsegueixen complir els seus objectius i donar prevalença a les virtuts de cadascú i no als defectes.
Resumint, educar sobre les relacions és ensenyar a creure en els altres i en un mateix per poder ser veritablement lliure.
2. Les bruixes i les fades, com les descriu fisicament i psicològicament?
En el país d'Oz hi han quatre bruixes: la Bruixa del Nord, la Bruixa del Est, la Bruixa del Sud i la Bruixa de l'Oest.
La Bruixa del Nord és la primera que apareix, vesteix amb una túnica blanca que li cau amb plecs per l'espatlla, una túnica tota esquitxada d'estrelletes que brillen al sol com diamants. És una bruixa bona i el seu poble se l'estima molt, ajuda a Dorothy donant-li una solució al seu problema, tornar a Kansas, dient-li que te que anar a la ciutat de les Maragdes. Fins i tot li fà un petó magic perquè ningú gosi fer-li cap mal en el seu camí.
De la Bruixa de l'Est no en tinc gaires detalls ja que amb l'aparició de Dorothy al món d'Oz ella en desapareix, la casa que el cicló ha enlairat quan cau a terra esclafa la bruixa i la mata. L'únic que se'n coneix és: "Encara se li veuen dos dits del peu que surten de sota un cap de biga" pàg.18; "Sortien dos peus calçats amb unes sabates de plata molt punxegudes" pàg.18; "Era tan vella que s'ha evaporat ràpidament al sol" pàg.21.
La Bruixa del Sud físicament és: "La van trobar molt bonica i jove. Tenia els cabells de color vermell molt viu, i li queien en rínxols damunt les espatlles. Portava un vestit completament blanc; però els seus ulls eren completament blaus, i miraven a la nena amb simpatia" pàg. 205-206; i psicològicament és "Les que viuen al Nord i al Sud, són bruixes bones" pàg. 19 "Glinda, la bona fada, baixà del seu tron de robins per donar a la nena una besada de comiat, i la Dorothy li donà les gràcies per totes les bondats que havia tingut per a ella i els seus amics" pàg. 210.
La Bruixa del Oest físicament és: "La malvada bruixa de l'Oest només tenia un ull, pero aquest ull era tant potent com un telescopi i podia veure-ho tot" pàg. 117, "De la mossegada no en surtí ni una gota de sang" pàg. 127. I psicològicament: "Les que viuen a l'est i l'oest si que eren bruixes dolentes" pàg.19, "Era una bruixa molt poderosa, tant com malvada" pàg. 121, "vine amb mi i obeeix totes les meves ordres, si no vols fer la mateixa fi que el Llenyataire de Llauna i l'Espantaocells" pàg. 125, "Sovint la bruixa l'amenaçava de pegar-li amb el vell paraigua que portava a la mà" pàg. 127, "la bruixa tenia massa por de la fosca per a atrevir-se a entrar a la cambra de la Dorothy durant la nit per robar-li les sabates, i l'aigua encara li feia més por que la fosca, i per això no gosava mai atançar-se a la Dorothy quan aquesta es banyava" pàg. 128.
3. El camí de les rajoles grogues.
Aquest mapa ens permetrà entendre millor les explicacions.
Per culpa d'un cicló Dorothy es troba a la terra d'Oz. La terra d'Oz està dividida en cinc parts, a l'oest hi viuen els Parpellols i hi regna el color groc, al sud hi viuen els Capgrossos i hi regna el vermell, a l'est hi han els Mastegaires i el color que hi ha és el blau, del nord en sabem molt poc ja que Dorothy només arriba a conèixer la bruixa que hi viu, però per allí no hi arriba a passar i per acabar, en el centre hi ha la ciutat de les Maragdes on hi viu el Màgic d'oz i el color que hi reina és el verd.
La casa de la Dorothy cau al terreny dels Mastegaires i és allí on comença el camí de les rajoles grogues que la duran a la ciutat de les Maragdes. Aquest camí, llegint entre línies, simbolitza el camí de la vida de qualsevol persona per aconseguir un objectiu.
En el llibre s'observa que durant el trajecte per les rajoles grogues el camí està ple de corbes, forats i trampes, el qual seguint el fil de llegir entre línies, significa que per arribar en un lloc o situació personal desitjada no passarem per un camí de roses precisament, sinó per un camí ple de dificultats que s'hauran d'anar superant amb paciència, intel·ligència i sovint amb l'ajuda dels amics. Dificultats de les quals moltes ens portaran a camins equívocs i n'haurem de recular, tirar enrere per emprendre un altre trajecte, però tots aquests errors no seran envà sinó que serviran com experiència i posterior saviesa.
Per tant, el camí de les rajoles grogues simbolitza el camí del creixement personal.
Publicat per Laia Mur a 13:54
algo MÀGIC D'OZ
L. Frank Baum (Màgic d'Oz)
Escriptor americà nascut a Nova York. Va ser criador de gallines, artista, redactor i periodista abans de publicar al 1897, el seu primer llibre per a nens "Mother Goose in Prose", compost d'histories que habia contat als seus quatre fills. Més tard va començar una serie de llibres en els que va crear un pais imaginàri, la terra d'Oz, un mon de personatges màgics i aventures alegres. El més famos d'aquests llibres va ser el Màgic d'Oz (1900), que al 1901 va adaptar per un gran musical. Va escriure 14 llibres sobre Oz, serie que despres de la seva mort van continuar varis escriptors produïnt molt més llibres.
Publicat per Laia Mur a 13:46
algo MÀGIC D'OZ
Les mares i els vincles afectius (Peter Pan)
En aquesta obra, els adults son pintats com a monstres insensibles. Es fa esment del pare de Wendy com un home calculador preocupat, únicament, pels diners i el que pensarán els veïns d'ell i la seva família. Els pares de Peter, cruel parella que va tancar la finestra a Peter quan va marxar per no deixar-lo tornar a entrar i van substituir, amb despreocupació, en Peter per un altre fill.
Però també hi ha una altra cara de la moneda en tot això, les mares. Lèstimació de les mares cap als seus fills, la seva preocupació i patiment quan ells no hi són. També hi han fragments de l'obra que deixen veure tot això:
- "Mireu - va dir Garfi contestant a la pregunta de Smee - això es una mare. Quina lliçó! El niu deu haver caigut a l'aigua, pero abandonaria la mare els ous? No."
- "Era l'ocell del Maimés, que feia esforssos sobrenaturals per arribar fins a Peter en el seu niu. Havia vingut a salvar-lo, a donar-li el seu niu"
Els nens perduts, en especial Peter Pan tenen molt odi als adults i eviten qualsevol vincle amb ells.
- " Sabien que un pot arreglarse-les molt be sense una mare i que només son les mares les que pensen que no és aixi"
- "Al Maimés cada cop que un respira, mor un adult i Peter els estava matant en venjança el més depressa possible"
Quan en Peter els diu als nens del Maimés que no els acompanyarà a quedar-se al mon real, a ells els importa ben poc, perquè davant una novetat estan disposats a deixar qualsevol cosa, amb això es demostra la manca de vincles dels nens perduts.
El temps (Peter Pan)
Hi ha dos tipus de temps en la obra de James Barrie, el temps de l'illa del Maimés i el temps en el número 14 del món real.
El temps del número 14, la casa de Wendy, és el que tots coneixem, el que podem veure en qualsevol rellotge el qual ens indica si estem al matí, al migdia, a la tarde o bé a la nit, d'aquesta manera ens és ben fàcil saber en quin dia de la setmana estem, i en quin dia de l'any.
El temps en l'illa del Maimés es molt diferent. Allí el temps no passa i l'únic que calculen, d'una història a l'altra, son les llunes i els sols que han passat desde ella. Hi han elements en el conte que indiquen o fant esment al temps, i son els següents:
"Com passa el temps en el Maimés, on es calcula per llunes i sols i sempre n'hi han molts més que en el mon real."
També es parla del passat: "...les preguntes estaven totes escrites amb passat, de quin color eren els ulls de la mare, etc..."
O bé: "La manera d'averiguar l'hora en la illa era trobant al cocodril i llavors quedar-se a prop d'ell fins que el rellotge dongués l'hora" "Michael li va mostrar el lloc on habia matat a un i despres els va portar a la cambra d'en Garfi i va senyalar el seu rellotge, que estava penjat d'un clau. Marcava "la una i mitja!""
Doncs aquests son els dos únics rellotges de l'illa del Maimés.
També podem comprobar, la certessa de no passar el temps o passar més lent en l'illa del Maimés, en l'últim capítol on Wendy ja s'ha fet gran i te una filla. Quan apareix Peter per la finestra, fet encara un nen, s'acaba emportant a Jane, la filla de Wendy. Quan Jane ja s'ha fet gran i te una filla que es diu Margaret, Peter torna a la finestra de l'habitació fet un nen i s'acaba emportant a Margaret al Maimés. I d'aquesta manera de generació en generació van fent de mares d'en Peter, el gran transgressor del temps.
Estatua (Peter Pan)
Un petó o un Didal (Peter Pan)



Descubriendo el Nunca jamás (Peter Pan)
Interpretacions de la novel·la (Peter Pan)
INTERPRETACIÓ PSICOLÒGICA: Hi ha manca de lligams afectius, en el que fa a dins de l'illa, molt egocentrisme i gens de sentit de la responsabilitat. En Peter i tots els nens perduts compleixen aquest perfil.
INTERPRETACIÓ MITOLÒGICA: Es un nen de tretze anys, cabell ros castany i ulls verds. Es valent, orgullós i fantasiós. Es un mite ja que és diu que es l'unic nen del mon que no es farà mai adult. L'autor crea el mite a la novel·la des de el primer capítol.
INTERPRETACIÓ FILOSÒFICA: Coincideix amb la de Nietzsche, Peter coincideix amb el perfil de superhome ja que accepta la voluntat de poder, es un nen legislador, ell crea les seves propies normes, morals i de tot tipus, ademés es un home vital, estima viure i aquest mon. Quan pren uns decisició realment la vol prendre i no s'arrepenteix dels seus actes.
PETER PAN
CAMPANETA (Peter Pan)
El país del "Nunca jamás" (Peter pan)
J. M. Barrie (Peter pan)
Es va fer famós amb l'obra teatral Peter Pan, basada en els seus amics, els nens Llewellyn-Davies. Eren els nens d'una familia que va conèixer l'autor en uns jardins de Londres, amb la qual va fer una gran amistat. Aquests nens un dia es van quedar orfes, i James va decidir quedar-se'ls.
NORMES DELS PIRATES (illa del tresor)
Com tota societat, els pirates tenien les seves lleis, pero no eren lleis escrites. Era, més aviat, un acord general al que tots es sotmetien per protegir la seva llibertat individual, estaben lligats únicament per la consciència de la seva germanó. No hi havia ni jutjes ni tribunals, únicament una assemblea formada pels més vells pirates de mar. Les principals normes eren quatre:
- Es prohinia tot perjudici de patria o religió.
- Quedaba prohibida la propietat individual. Això es referia a la propietat de terra en la illa.
- Les qüestions personals es resolien individualement. No s'obligaba a ningú a partir cap una expedició pirata. Es podia abandonar la pirateria en qualsevol moment.
- No s'admitien dones blanques lliures a l'illa, per evitar baralles, discusions i odis. Només podien viure a l'illa dones negres i esclaves.
Publicat per Laia Mur a 22:54
algo ILLA DEL TRESOR
PIRATES CONEGUTS (illa del tresor)
Publicat per Laia Mur a 22:11
algo ILLA DEL TRESOR